Accoya is thermisch gemodificeerd vurenhout dat dankzij behandeling dezelfde duurzaamheidsklasse zoals hardhout bereikt

Accoya geldt als volwaardig alternatief voor Thermowood en is dus evenzeer een thermisch gemodificeerde zachthoutsoort, met duurzaamheidsklasse gelijkwaardig aan die van hardhout en dus uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Accoya komt meer en meer aan bod als gevelbekleding, voor het leggen van houten terrassen, vervaardigen van tuinmeubelen en alle andere vormen van buitenschrijnwerken. Ramen, deuren, poorten,  luiken, shutters worden tegenwoordig vervaardigd uit accoya hout omwille van de talloze voordelen. Accoya draagt immers het FSC-label, dit betekent dat het ecologisch & duurzaam is, met name uit FSC gecertificeerde bossen van nabij. Het productieproces kan vergeleken worden met dat van Thermowood.

  • Accoya profileert zich als absolute nieuwkomer in buitentoepassingen zoals gevelbekleding.
  • Het biedt talloze architecturale mogelijkheden en is verkrijgbaar in meerdere gedaanten: geschaafd, gebrand of geborsteld, hetgeen telkens weer een ander effect oplevert.
  • De montage van accoya planken of panelen verloopt snel.
  • Accoya kan maar moet niet behandeld worden.
  • Houten bekleding door middel van thermisch hout blijft een excellente mogelijkheid voor gevels die isolatie

Carlens heeft alles in huis voor gevelbekleding, waaronder dus ook accoya planken & panelen. Levering op de werf kunnen we voorzien, zowel aan de professionele als particuliere klanten.

De openingsuren van showroom en magazijnen zijn van 8 tot 12 en van 13 tot 18 op weekdagen en de zaterdag van 8 tot 12.