PIR, PUR thermische isolatie in de vorm van platen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of als spuitisolatie voor moeilijk bereikbare plaatsen

PIR en PUR zijn kunststofproducten uit de PU categorie en vervaardigd op basis van polyurethaan. Ze hebben nogal wat gemeenschappelijke kenmerken. Als isolatieplaten in hardschuim doen ze uitstekend dienst als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, plat dak isolatie. De Lambda waarden zijn uiterst laag, zelfs al bij geringe diktes. Van PIR en PUR isolatie verdelen we de producten van Recticel die de reputatie te hebben tot hogere vochtbestendigheid. De isolatieplaten uit PIR en PUR worden evenwel altijd langs de binnenzijden toegepast. Voor isolatie langs buiten komen XPS en EPS beter van pas. In tegenstelling tot glaswol of rotswol hebben PIR en PUR niet echt geluidsisolerende waarden. Ook zijn de PUR producten beschikbaar in spuitkorrelvorm voor speciale toepassingen.

Wat is het verschil tussen PIR en PUR?

De waarden van de PIR isolatieplaten liggen beduidend hoger, het materiaal kent een vastere vorm, de brandbaarheid is lager. In de praktijk komt het er meestal op neer dat PIR in plaatvorm gebruikt wordt en PUR veeleer als purschuim om naden, voegen en slecht bereikbare plaatsen af te dichten in functie van zo optimaal mogelijk isoleren en uitsluiten van koudebruggen. Bij grotere volumes worden toch nog PUR platen genomen omwille van het gebruiksgemak en de prijs.

Bij Carlens hebben we alle producten in isolatie op voorraad. Voor de openingsuren van de infobalie, magazijnen en showroom verwijzen we naar de contactpagina.