Trespa is een volkern plaatmateriaal uit geperste houtvezels met een harde EBC toplaag die ondoordringbaar is en dus uiterst geschikt tot gevelplaat

Trespa geldt als merknaam voor platen die in de jaren ’60 werden ontworpen speciaal voor de bekleding van buitengevels. Tegenwoordig heerst er een trend ook trespa te kiezen voor indoor toepassingen zoals inrichting, kastenwanden, werkbladen, douches.

HPL platen worden gemaakt van geperste houtvezels en hebben een EBC toplaag uit kunstharsen die de platen keihard en ondoordringbaar maken.

  • Trespa platen kennen verschillende afmetingen. De platen zijn altijd enkelzijdig gekleurd. Er bestaan een 5-tal opties. De dikte bedraagt 6 mm.
  • De kwaliteiten van trespa als gevelbekleding en andere outdoor toepassingen zijn massaal: stootvast, UV bestendig, brandwerend, volledig immuun voor vocht, schimmels, ongedierte, graffiti.
  • Trespa kunnen gemakkelijk verzaagd, gefreesd en geboord worden in ons eigen atelier.
  • Het plaatmateriaal kan geschroefd of verlijmd.
  • HPL platen (High Pressure Laminate) hebben in principe voldoende aan één schoonmaakbeurt per jaar gezien het vuil zich moeilijk hecht.
  • Trespa biedt oplossing bij gevels die men (extra) wenst te isoleren maar ook bij inrichting van bijvoorbeeld natte ruimtes.

Carlens heeft alle plaatmateriaal voor gevelbekleding op voorraad, waaronder dus ook de gekende Trespa platen.

De openingsuren van onze magazijnen zijn van 8 tot 12 en van 13 tot 18u op weekdagen en de zaterdag van 8 tot 12u.