Winddichting door speciale onderdakfolies met extra isolerend vermogen

Bij zowel platte als hellende daken is een sluitende water- en winddichting een prima investering. Het surplus aan isolerend vermogen ontstaat doordat stilstaande lucht wordt vastgehouden in het isolatiemateriaal. Luchtverplaatsing, ten gevolge van een onvoldoende winddichting, zorgt immers voor een zekere daling van de energie-efficiëntie. Je kunt die luchtverplaatsing vermijden door een onderdakfolie te plaatsen die perfect aansluit en volledig afgedicht is, mede door de 2 geïntegreerde kleefstroken. Deze speciale onderdakfolie biedt een dubbele wind- en waterdichting, is maximaal bestand tegen slagregen of sneeuw en bovenal: transporteert vocht actief naar buiten dankzij de capillaire werking. Daarenboven hebben deze onderdakfolies een quasi oneindige levensduur.

 

Bij Houthandel Carlens hebben we een ruime voorraad onderdakfolies en toebehoren op stock van volgende merken, met elk hun eigen toepassingen:

  • Onderdakfolies van Solitex
  • Onderdakfolies van Delta (Maxx Plus) en Delta-XX (Plus Universal, Plus Strong, Plus Heavy en Plus Light)
  • Allround tapes van het gamma Tescon Vana (voor binnen- en buitenafdichting)

Luchtdichting door dampremmende folies

Dampschermen zijn dampremmende en luchtdichte folies die worden gebruikt bij de constructie of isolatie van gebouwen om vochtproblemen te voorkomen. De plaatsing gebeurt aan de binnenzijde van de isolatie en voorkomt dat waterdamp van binnenuit in de isolatie of structuur van het gebouw doordringt. Een correct geplaatst en gedicht dampscherm vermindert de vorming van condensatie, wat kan leiden tot schimmelvorming, vochtschade, houtrot of structurele problemen. Vocht in je isolatie vermindert ook het isolatierendement aanzienlijk. Dampopenheid is een belangrijk kenmerk, essentieel om de nadelen van condens tegen te gaan. In dit verband spreekt men voor sommige varianten van capillair actieve isolatiesystemen. De rollen zijn voorzien van een tape teneinde ook 100% naadafdichting te bekomen.

Bij houthandel Carlens hebben we alle luchtdichtingoplossingen en -toebehoren van Pro Clima op stock:

  • Dampfolies van het gamma Intello
  • Dampfolies van het gamma DB+
  • Allround tapes van het gamma Tescon Vana (binnen en buiten)
  • Aansluitlijmen
  • Aansluitkleefbanden