SLS hout is vurenhout, afkomstig van de fijnspar uit Scandinavië, houtsoort voor constructies zoals kapstructuren of houtskeletbouw

SLS hout te Westerlo is vurenhout van de fijnspar verwerkt tot kepers, balken, planken en latten.

De houten kepers worden geschaafd, gekalibreerd, eventueel gedrenkt afgeleverd en hebben van die typisch afgeronde hoeken.

De redenen voor de populariteit van SLS hout te Westerlo in houtskeletbouw zijn voor de hand liggend.

  • SLS te Westerlo blijft relatief goedkoop hout,
  • het is laag van gewicht en daarom geschikt voor bouwsels bij geringe funderingen,
  • hout heeft prima isolatiewaarden,
  • SLS voor houtskeletbouw of binnenwanden plaatst vlot en gemakkelijk onder meer doordat de panelen glad afgewerkte en lichtjes afgeschuinde hoeken hebben,
  • SLS hout komt uit duurzaam beheerde bossen in de Scandinavische gebieden.

SLS hout te [gemeente] hebben we bij Carlens ruim op voorraad. Afhalen of thuis laten leveren behoort tot de service. De openingsuren zijn op weekdagen van 8 tot 12 en van 13 tot 18u; op zaterdag van 8 tot 12u. Voor bouwverloven zie de contactpagina.

Het verschil tussen SLS en CLS hout te Westerlo

SLS en CLS hout voor Westerlo zijn in principe hetzelfde. Beide houtsoorten komen van de fijnspar, ofwel uit de Scandinavische bossen wat SLS betreft, ofwel uit de Canadese bossen daar waar het over CLS hout gaat. De ”s” staat voor Scandinavian, de “c” voor Canadian. Dit vurenhout voor de verwerking tot palen of planken is kunstmatig gedroogd.