Thermowood voor Herselt is thermisch gemodificeerd vurenhout dat dankzij behandeling dezelfde duurzaamheidsklasse zoals hardhout bereikt.

Thermowood in Herselt wordt meer en meer gekozen voor buitentoepassingen waaronder  gevelbekleding omdat het de voordelen van duurzaam hardhout combineert met een interessante prijs en een onmiskenbaar ecologisch voordeel. Het gaat immers om grenen- of vurenhout dat in de eigen contreien, meestal de Scandinavische landen, gewonnen wordt en waarbij de herbebossing aan een sneller tempo verloopt. In die zin heet het een milieuvriendelijk alternatief te zijn voor hardhout. Het naaldhout wordt onderworpen aan een speciaal uitgedacht verhittingsproces waardoor het verduurzaamt en niet langer onderhevig is aan vocht en schimmels. De duurzaamheidsklassen variëren van thermo-S, thermo-D en thermo-D+. De kwaliteitsverschillen hebben te maken met de specifieke houtsoort en het procedé van verhitten. In die zin is thermowood  een even lang leven beschoren als het meeste hardhout. Thermisch gehard hout wordt doorgaans geleverd in planken.

  • Thermowood te Herselt is vrij nieuw maar snel populair geworden omdat het the best of both worlds
  • Thermisch gemodificeerd hout geldt als volwaardig alternatief voor hardhout, evengoed ecologisch als in de portemonnee. Het komt bijna op de helft van de prijs tegenover hardhout of houtcomposiet.
  • De montage gaat vlot.
  • Thermowood te Herselt hoeft niet behandeld te worden maar het kan. Het vergrijst natuurlijkerwijs.
  • Houten bekleding van gevels door middel van thermowood te Herselt biedt oplossing bij gevelwerken waar (extra) geïsoleerd moet worden.

Carlens heeft alle meest voorkomende houtsoorten voor gevelbekleding in voorraad, waaronder dus ook thermowood planken. Levering op de werf behoort tot de dienstverlening aan de klanten, particulieren inbegrepen.

De openingsuren van showroom en magazijnen zijn van 8 tot 12 en van 13 tot 18 op weekdagen en de zaterdag van 8 tot 12.